Les

logo op witTrompetles/Improvisatieles

Gerard heeft 25 jaar ervaring in het geven van trompet- en improvisatieles . De lessen kunnen gericht zijn op lichte(jazz/pop/latin) en/of klassieke muziek. Leerlingen achtief in de HAFABRA zijn ook van harte welkom. In de lessen krijgen trompet en ademtechniek  een centrale rol, hiernaast wordt er gekeken wat de speciale wensen van de leerling zijn. Andere instrumentalisten zijn ook welkom voor improvisatielessen en/of theoretische vorming.
Er is plek voor beginners maar ook voor gevorderden en studenten die willen worden voorbereid voor een conservatorium toelating.

Meer informatie Kopercollectief

Momenteel geeft Gerard  les bij het  Kopercollectief voor de regio Zaanstad/Amsterdam. Eerder was hij gastdocent aan de conservatoria van Rotterdam, Enschede, Damascus, Mexico-City en Alkmaar.

Gerard studeerde trompet en improvisatie aan de conservatoria van Hilversum(Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten)  en Rotterdam (Codarts) bij o.a. Bert Joris, Jarmo Hoogendijk en Benny Bailey. In 2004 studeerde Gerard in New York bij Laurie Frink, Scott Wendholt, John McNeil en Bryan Lynch. Gerard volgt sinds 2013 zelf weer lessen bij Willem van der Vliet.

Bel 06 – 22421965 voor een vrijblijvende gesprek en/of proefles. U kunt ook via de contact pagina van deze website een bericht sturen.
Call +31 – (0)6 22421965 for a free introduction lesson or contact throuht the contact page on this site

Het Kopercollectief.nl

Het Kopercollectief biedt  lessen aan voor alle koperen blaasinstrumenten en zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde muzikanten in de regio Zaanstad en Amsterdam. De lessen worden gegeven door trompettist Gerard Kleijn, hoorniste Ingrid Deen en trombonist Bart Lust. Drie  zeer ervaren en gepassioneerde musici met een jarenlange ervaring als uitvoerend musicus en docent.

Naast de individuele en groepslessen kun je bij het collectief workshops volgen en kunnen wij bestaande secties uit de HAFABRA, Bigbands en koperensembles begeleiding aanbieden. Door de nauwe samenwerking is er een grote betrokkenheid tussen de docenten en leerlingen van de verschillende  instrumentgroepen waardoor er veel mogelijkheden tot samenspel zijn.

Er wordt naar gestreefd om het beste uit de leerlingen te halen maar het vergroten van het speelplezier staat voorop. Naast de basistechniek worden de lessen op maat gemaakt voor iedere leerling door middel van het gebruiken van de nieuwste methodes en het aanbieden van diverse muziekstijlen.

De lessen kunnen gericht zijn op lichte (jazz/pop/latin) en/of klassieke muziek. Leerlingen achtief in de HAFABRA zijn ook van harte welkom en kunnen zich eventueel voorbereiden op de HAFABRA examens.

hoog koper lessen(trompet, cornet, flugelhorn) zijn mogelijk vanaf 7 jaar.

Meer informatie Kopercollectief

Leslocaties:
Fluxus – Westzijde 148 – EK Zaandam – route
Amsterdam Zuid – Aldendriel