Mindfulness Training

Mindfulness training (Mindfulness Based Stress Reduction – MBSR)

Mindfulness (MBSR) is een ervaringsgerichte cursus en vergroot het vermogen om met de aandacht meer aanwezig te zijn in het hier en nu en je volledig bewust te zijn van de huidige ervaring. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Het is een praktische training voor vrijwel iedereen. Door het ontwikkelen van de vaardigheden voor mindfulness leer je beter met stress omgaan en is het behulpzaam gedachtepatronen te leren zien en hanteren die niet behulpzaam zijn. Verder  is de training behulpzaam voor verbetering van de concentratie, vergroten van ontspanning en het ontdekken en bewaken van je grenzen. ‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,’ zegt de ontwikkelaar van mindfulnesstraining, Jon Kabat-Zinn. Bij dit laatste sluit ik mij uit eigen ervaring graag aan.

Naast de oefeningen die we tijdens de sessies doen, zul je ook dagelijks thuis met meditatie en bewegingsmeditatie aan de slag gaan. Het is essentieel om daar dagelijks ongeveer drie kwartier voor uit te trekken. Je krijgt tijdens de sessies een werkboek en toegang tot online lessen en meditaties ter ondersteuning van je oefeningen thuis. Iedere sessie heeft een ander thema.
Per week breiden we de oefeningen verder uit en bespreken we binnen de groep de ervaringen.

De cursus MBSR is eind jaren zeventig ontwikkeld  door de Amerikaanse moleculair bioloog Jon Kabat-Zinn. Inmiddels is deze training ook zeer goed wetenschappelijk onderzocht en blijkt deze zeer veel positieve effecten te hebben op mensen met depressies en pijnklachten. Echter; dit 8-weekse programma is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren.  Rond de zesde trainingsbijeenkomst is er een stiltedag om verdieping van de tot dan opgedane ervaringen mogelijk te maken. Voorafgaand aan de cursus is er een individueel voorgesprek.

Er is plek voor maximaal 10 personen die zich  willen committeren aan deze 8 weekse training.
De lessen duren  2 1/2 uur per keer  en vinden plaats op 8 aansluitende zondagavonden van 19 tot 21.30 uur.
Onderdeel van de training is een voorgesprek (individueel) en een stiltedag.

Opgeven  via 06 22421965 of info(at)gerardkleijn.com


Data:
14 mei, 21 mei,28 mei,4 juni,11 juni, 18 juni,25 juni, 2 juli Fitness Zuidas (buiten reguliere openingstijden van de sportschool)
de stilte dag is op zaterdag 17 juni (10-15  uur) VOL
Omdat deze training voor het eerst gegeven wordt in Fitness Zuidas (route) is er een instapprijs van 120 euro p.p voor de gehele training.


Agenda 2017 – 8 weekse MBSR – trainingen:
kosten 363 euro (dit is inclusief 21 % btw) – dit is inclusief de stiltedag/werkmap/audiobestanden


Tedtalk ter inspiratie


Gerard Kleijn
Geïnspireerd door de eigen beoefening van meditatie sinds 2006  heb ik in 2016 en 2017 de opleiding tot mindfulnesstrainer aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam gevolgd.
Met veel plezier geef ik nu Mindfulness Trainingen aan iedereen die hier interesse in heeft en in het bijzonder aan musici en andere podiumartiesten.