Bio

engelse_vlag


Met veel flair lanceerde hij de ene na de andere kleurrijke frase zonder in clichés te vervallen. In zijn speelse uitdagende spel zitten sporen van heel mooie dooien NRC


Sinds 1995 leidt jazz-trompettist Gerard Kleijn zeer uiteenlopende eigen groepen en maakte hij 11 door pers en publiek goed ontvangen cd’s als bandleider. Op dit moment is hij onder andere actief met het Wild Man Conspiracy, Zauberlicht, Gerard Kleijn Group en het Clazz Ensemble. Zijn groepen zijn graag geziene gast op zeer diverse podia in binnen- en buitenland. Hij was te zien op festivals en podia in heel Europa, Syrië, Mexico Rusland en de Verenigde Staten.

Vakkundige Europese jazz van hoog niveau. Jazzism


Gerard maakte 11 cd’s met veel eigen composities (Big Moves-1998, Love Quotes-2001, New World-2003) en bewerkte pianowerken van de Franse componist Erik Satie (Le Flirt de Satie-2007)  met de Gerard Kleijn Group. Kamerjazz met  J.S. Bach als inspiratiebron met Bach Reflections (To B or not to B-2014). Sinds 2007 is hij  co-leider van het 12-koppige Clazz Ensemble waarmee hij speciaal voor het ensemble geschreven nieuwe composities  speelt (Adventures live at the Bimhuis-2009, Delta Suite-2010, Federico on Broadway-2012, Monk Inside Out-2014, Bach DNA 2014).

Zijn nieuwste band Wild Man Conspiracy leidt hij  samen met de Argentijnse gitarist Guillermo Celano en drummer Joost Kesselaar (Knots-2014). De cd werd in april 2014 uitgebracht bij het New Yorkse label Red Piano Records. De tweede cd van WMC verscheen in het najaar van 2016 tevens voor Red Piano Records(NY).
Hiernaast is hij te zien in zeer uiteenlopende ensembles en bigbands in binnen- en buitenland waaronder de Konrad Koselleck Bigband.

4tet damascus2


This international band (Gerard Kleijn Group) plays just like that, as a band. At times evoking Miles Davis’ Spanish tinge. The musical suprises come with close listening.
Downbeat (USA)


Gerard studeerde jazz-trompet aan de conservatoria van Hilversum en Rotterdam. In 2004 studeerde hij  in New York. Naast zijn werk als trompettist is hij  trompetdocent(Kopercollectief), workshopleider en bigbanddirigent. Ook was hij regelmatig gastdocent en/of bigbanddirigent aan onder andere de conservatoria van Rotterdam, Enschede, Damascus, en Mexico-City. Als  artistiek en zakelijk leider  sinds 2006 verbonden aan  Clazz Music   waarmee hij concertseries en muziekproducties ontwikkelt.


Kleijn’s gebruik van electronica overstijgt qua effectiviteit dat wat ik gewend ben van pakweg Nils Petter Molvaer of Jon Hassel. Het leuke aan Wild Man Conspiracy is dat bijna elke luisteraar er andere associaties bij zal hebben.
Jazzism/Ken Vos ****